Profil gips – carton Rigiprofil® UW 100 0.55mm 4ml

Profil gips – carton Rigiprofil® UW 100 0.55mm 4ml

981300991
Ultimele produse
58,12 lei

(48,14 lei BUC)

cu TVA Produsele se expediează cu ajutorul firmei de curierat DPD pe întreg teritoriul României, de luni până vineri în intervalul orar 9-17 și sâmbătă în intervalul 9-14.

Profilele Rigips® Rigiprofil® produs conform SR EN 14195 sunt realizate cu tehnologia de gofrare Ultrasteel®, ranforsează în mod eficient suprafața profilului, sporind astfel rigiditatea peretelui cu 50% față de profilele cu fața lisa, plană. Profilele sunt din tablă de oțel zincat DX 51 DZ cu un conținut scăzut de carbon, cu grosimea stratului de zinc Z100g/m2. Profilul, rigid din oțel zincat gofrat, este destinat realizării pereților de compartimentare, tencuielilor uscate, și placarea pe structură indepententă. Profilul este 100% reciclabil. Profilele se folosesc în elemente cu performanțe de izolare acustică și protecție la foc.

Căutare rapidă

Descriere

Un profil gips-carton este un material turnat între două straturi de carton special, ce poate fi tratat cu diferite substanțe care îi oferă impermeabilitate, îi cresc rezistența, îl fac rezistent la foc etc. Acesta își păstrează calitățile esențiale de a fi un material pentru construcție semifinisat, ușor de tăiat și prelucrat și cu o greutate foarte mică. În majoritatea cazurilor, pereții cu gips-carton sau rigips (denumire comercială) se folosesc la interior, însă acest lucru nu înseamnă că nu există și plăci speciale pentru fațade. Gips cartonul se folosește la construcția de pereți despărțitori din rigips, tavane, placări și alte amenajări interioare cu rigips.

Caracteristicile generale a unui profil gips carton:

 • alternativă la finisajele tradiționale realizate cu zidărie, tencuială și glet
 • rezistente la foc
 • izolează fonic
 • asigură absorbție acustică
 • eficiență termică
 • rezistență la umezeală ridicată cu plăcile speciale

Profil gips – carton Rigiprofil® UW 100 0.55mm 4ml

Ce este?

Profilele Rigips® Rigiprofil® produs conform SR EN 14195 sunt realizate cu tehnologia de gofrare Ultrasteel®, ranforsează în mod eficient suprafața profilului, sporind astfel rigiditatea peretelui cu 50% față de profilele cu fața lisa, plană. Profilele sunt din tablă de oțel zincat DX 51 DZ cu un conținut scăzut de carbon, cu grosimea stratului de zinc Z100g/m2.

Profilele UW din oțel gofrat (forma U)sunt șine de ghidare pentru ancorare de suprafață suport (planșeu, pardoseală).

La ce se utilizează?

Profilul, rigid din oțel zincat gofrat, este destinat realizării pereților de compartimentare, tencuielilor uscate, și placarea pe structură indepententă. Profilul este 100% reciclabil. Profilele se folosesc în elemente cu performanțe de izolare acustică și protecție la foc.

Profilele se utilizează pentru realizarea structurii metalice de susținere a plăcilor de gips – carton și a plăcilor speciale, la interior în domeniul: casnic, birouri, spații publice și comerciale, industrial.

Cum se montează?

 • Se fixează, profilurile metalice, pe laturile peretelui care se dorește a fi placat cu gips-carton
 • Se stabilește unde vor fi fixa profilurile verticale, trasând semne la fiecare 60 cm, în partea de jos a cadrului
 • Se taie profilurile verticale la dimensiunea corectă, după ce anterior am măsurat distanța dintre profilul montat pe podea și cel montat pe tavan, se montează profilurile verticale, se montează izolația între profilurile verticale și se acoperă cu plăcile de gips carton (rigips), decupând zonele ce se suprapun prizelor sau întrerupătoarelor
 • Se acoperă îmbinările dintre plăci cu bandă adezivă, asigurându-ne că aceasta aderă perfect la suprafața plăcilor
 • Se aplică chitul de rosturi, cu ajutorul unui șpaclu, iar după uscare, șlefuim suprafața cu o pânză abrazivă, pentru a finisa montajul
Dimensiuni4000x100x0.55mm
DestinatieProfilele UW din otel gofrat (forma U)sunt sine de ghidare pentru ancorare de suprafata suport (planseu, pardoseala). Profilele se utilizeaza pentru realizarea structurii metalice de sustinere a placilor de gips – carton si a placilor speciale, la interior in domeniul: casnic, birouri, spatii publice si comerciale, industrial.

Specificații tehnice

981300991

Recenzii produs (0)

Nu exista inca recenzii inregistrate

Despre Rigips®

Saint-Gobain Rigips

Divizia Saint-Gobain Rigips, parte a companiei Saint-Gobain Construction Products România, este liderul produselor pe bază de ipsos, o companie ce inovează constant în domeniul amenajărilor interioare, oferind soluții inovatoare şi performante de peste 20 de ani.

Inovaţiile Saint-Gobain Rigips cresc confortul din viaţa oamenilor şi îmbunătăţesc în acelaşi timp calitatea mediului, produsele sale fiind bazate pe roca de gips, o materie primă 100% reciclabilă de un număr infinit de ori, provenită din depozitele naturale de rocă. Produsele din portofoliul Saint-Gobain Rigips îndeplinesc cele mai exigente cerințe de calitate, acestea având o durată de viață similară cu cea a clădirii în care sunt utilizate. Plăcile din gips-carton, gleturile şi tencuielile marca Rigips®, au la bază ipsos natural, o materie primă 100% reciclabilă, impactul asupra mediului înconjurător fiind redus. În plus, acţionează ca o barieră în cazul unui incendiu deoarece moleculele de apă incorporate în material fac produsele incombustibile sau greu combustibile (EuroClase de reacţie la foc A1 sau A2-s1,d0).

Saint-Gobain Rigips România pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de produse performante de înaltă calitate, precum şi soluții complete pentru a răspunde nevoilor de confort termic, acustic, de protecție la umiditate, rezistență la foc, rezistență la impact, dar şi de îmbunătățire a calității aerului interior: plăci din gips-carton şi plăci speciale, profile şi accesorii pentru realizarea structurilor pereților de compartimentare şi a placărilor uscate, o gamă largă de plăci şi structura aferentă pentru tavane false demontabile şi/sau nedemontabile, tencuieli umede pe bază de ipsos natural, materiale de îmbinare şi finisare, precum şi o gamă completă de unelte şi accesorii specifice montajelor sistemelor uscate şi umede.

Pentru mai multe informaţii privind sistemele şi soluţiile Saint-Gobain Rigips, accesaţi www.rigips.ro si www.confortsirenovare.ro

16 alte produse se regasesc in aceeasi categorie:

Product added to compare.